Det här är mer än ett centrum!

Det är vårt gemensamma vardagsrum och en smältdegel för olika kulturer och traditioner. Det är en stadskärna med gågata, kanal och brett utbud av butiker, tjänsteföretag, serviceinstanser, fik och restauranger. Här vill vi skapa stolthet och trygghet genom att inspirera till att måna om varandra och vår närmiljö.

Du är mer än en besökare!

Du är en inspiration, en gäst och en ambassadör. Du är en del av Södertälje Centrum. Du vill trivas, vara trygg och stolt – inte sant? Tillsammans kan vi lyfta vårt gemensamma vardagsrum till ett rent, snyggt och tryggt centrum genom en sådan enkel sak som att kasta skräp i papperskorgar och fimpar i askfaten. Att gå ut på stan ska vara som att komma hem, tänker vi. Hur tänker du?

Erland har några saker han skulle vilja berätta för dig.

Pick up är ett långsiktigt projekt för att minska nedskräpningen, där verksamma i centrum vill bidra tillsammans med dig. Läs hälsningar till dig som besökare från några av våra Centrumprofiler här. Under året har flera papperskorgar (med och utan Wifi) och askkoppar i centrum placerats ut, vi ploggade (joggar och plockar skräp samtidigt) och magnetfiskade i Maren för att få upp skrot. Politikerna hade en städdag ute på stan och barnen fick en egen skräpshow med Vattenmannen och Speed på Marenplan. Var med oss i Pick Up the spirit – tillsammans för ett rent snyggt och tryggt centrum!